A legjobb őszi kampánytippek

Szerző: | 2020. 10 2. | Blog

Vállalkozóként az ősz a megújulás időszaka, amikor felkészülhetsz az őszi, karácsonyi feszesebb munkanapokra. Ilyenkor érdemes előre kitalálni az aktuális ünnepekre, időszakokra vonatkozó kampányaidat, hogy a hosszú hétköznapok során már csak a vendégeiddel foglalkozhass.

Hogyan készülj az őszi időszakra kozmetikusként?

1. lépés: Írd össze a fontosabb dátumokat!

Jó, ha előre tudod, melyek lesznek a stresszesebb időszakok, amikor biztosan nem lesz időd arra, hogy az online kommunikációdat, a márkád online megjelenését erősíthesd. Viszont, ha előre felkészülsz ezekre az alkalmakra, kész stratégiával, időzített posztokkal, a vállalkozásod fejlődik anélkül, hogy nap mint nap stresszelned kellene rajta 🙂

2. lépés: Válaszd ki, milyen kampányokat állítanál össze!

Lehet, hogy túl vagy már néhány kampányon, de az új hatások, egy kis inspiráció sosem árthat! Keress egy délutánt, amikor kigondolhatod, hogyan és mit szeretnél kommunikálni ősszel, melyik szolgáltatásodra fektetnéd a hangsúlyt. Ha nem tudod, merre indulj, a továbbiakban megtalálod a legjobb őszi kampánytippeket!

3. lépés: Dolgozz előre!

Amikor belenézel a naptáradba, és látod, hogy milyen kezelésre érkezik a következő ügyfeled, azonnal tudod, hogy mivel készülj elő, mit készíts ki, mivel várd őt, igaz? Ez a teendő akkor is, amikor az online kommunikációdat tervezed 🙂

A legjobb őszi kampánytippek kozmetikusok számára

1. tipp: Őszi anya-lánya megújulás

Egy modern nő számára fontos, hogy bőrét folyamatosan ápolja, egy modern anya-lánya páros pedig egymást támogatva, inspirálva teszi mindezt. 

Készíts egyedi ajánlatot! 

Pl. Peeling kezelések anya-lánya pároknak 10% kedvezménnyel

2. tipp: Karácsonyi visszaszámlálás

Igen, talán korainak tűnik, de szeptemberben a karácsonyra készülni egy vállalkozás számára sosem korai.

Készülj elő ajándékkártyával, amire early bird (nagyon gyors vásárlóknak szóló) kedvezményt adsz! Fontos, hogy kommunikáld mindhárom összeget, így egyértelmű lesz, hogy mekkora a kedvezmény!

Pl: 10 000 Ft értékű ajándékkártya októberben csak 8 500 Ft, novemberben 9 500 Ft.

3. tipp: Okos Black Friday

A Black Friday csak néhány éve robbant be Magyarországra, mégis, ugyanolyan gyorsasággal került a nem kifejezetten kedvelt időszakok közé. Éppen ezért óvatosan, tudatosan, de mindenképp érdemes kihasználni az ismertségét.

Hogyan lehetsz tudatos?

Pl. Adj kezeléssorozatokat kedvezményesen, vagy kapcsolj össze szolgáltatásokat! Ne egy szolgáltatást adj kedvezményesen, inkább kapcsolj össze egy nagyobb és egy közepesen nagy szolgáltatást, számodra még profitot termelő, de kedvezményes árért.

Reméljük, hogy segíteni tudtunk abban, hogy a kozmetikád idén ősszel is szárnyaljon!

Ha kíváncsi vagy további vállalkozásépítő trükkre, olvasd el blogunkat, vagy jelentkezz be hozzánk vállalkozásfejlesztő konzultációra!