Hogyan készítsd fel a szalonod a váltakozó szabályokra és lehetőségekre?

Szerző: | 2021. 05 12. | Blog

Az elmúlt időszak mindannyiunk számára nehéz volt, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel álltunk szembe, nem tudtuk, mikor nyithatunk, ha nyithatunk, milyen feltételekkel. Ez alapesetben is megnehezíti a mindennapokat, de most, hogy már egy éve tart ez a bizonytalan helyzet, fel kell készülnünk minden lehetőségre.

Ebben a bejegyzésben összeszedtük azt a 3 dolgot, ami segíthet, hogy felkészülj mentálisan és felkészítsd a szalonodat is az előttünk álló, továbbra is bizonytalan időszakra.

1. Maradj elérhető!

Bármennyire is megterhelő ez az időszak, vezetőként és szakemberként fontos, hogy elérhető legyél az alkalmazottaid és a vendégeid számára egyaránt. Tudják, hogy hogyan készülsz fel a nyitott időszakra, milyen óvintézkedéseket teszel meg, biztosítani tudod-e a fennmaradást. 

Érdemes az alkalmazottaiddal is őszintének lenni: valószínűleg mind tudják, hogy jó ideje tart a nehéz időszak, de érdemes közösen ötletelnetek, hogyan tudnak ők besegíteni az újraindulásba (pl. a személyes márkájukat kihasználva promotálni az óvintézkedéseket, egymás szolgáltatásaihoz kedvezményeket biztosítani stb.)

hogyan-keszitsd-fel-a-szalonod-a-valtozasokra-2

2. Keress kiegészítő lehetőségeket!

Szépségipari szakemberként valószínűleg ismersz olyan vállalkozásokat, akik különböző, a szakmát segítő termékekkel, lehetőségekkel, oktatásokkal vannak jelen. Meríts ezekből inspirációt (soha ne másolj!), találj ki különböző módszereket, amik lehetővé teszik a folyamatos bevételszerzést!

PÉLDA: Készíts videós (vagy szöveges) anyagokat, hogyan használhatják az otthonra vásárolható termékeket a vendégeid! Szedj össze minden tudnivalót, akár személyre szabottan, pontosan mire lesz szükségük, hogyan végezhetik el az otthoni ápoló folyamatokat, milyen kiegészítő termékekkel tudnak hatékony eredményt elérni.

A promóció pedig lehet az, hogy a szalonodban megvásárolható termékek mellé adod ezt a tudásanyagot (ami legyen valóban értékes) ajándékba. Ezzel egyrészt a vendégeid érezhetik, hogy értékes tudást kapnak tőled, másrészt növelheted a termékeladásaidat. Ha összeállítasz egy-egy ilyen tudásanyagot, azt minden vendégednek (akár minimális módosítással) át tudod adni, elég egyszer elkészítened.

hogyan-keszitsd-fel-a-szalonod-a-valtozasokra-3

3. Tervezz tudatosan!

Akár kezdő vállalkozó vagy, akár több szalonnal is rendelkezel, a pénzügyekkel mindenképp foglalkoznod kell, különösen ebben a bizonytalan időszakban. Fontos, hogy tudd, pontosan mennyi bevételed van, mennyi és milyen kiadásod, miből tudsz faragni, mennyit tudsz félretenni. 

Különösen nagy segítség lehet, ha a saját bevételedet külön kezeled a szalonod bevételétől: tervezd úgy a pénzügyeidet, mintha “fizetést” adnál magadnak.

Ha nem szeretsz a pénzügyekkel bajlódni vagy épp szükséged lenne egy vonalvezetőre, Szalonmatek-kalkulátorunkat Neked találtuk ki!

  1. Megmutatja, hogyan állíthatod mérlegre a vállalkozásod
  2. A vállalkozás jelenlegi állapota alapján megmutatja, hogy pontosan hol tart a szalonod
  3. Utat mutat, hogy mely területeken, hogyan lenne érdemes változtatni, hogy a vállalkozás még sikeresebb legyen, esetleg a termékeknél, a szolgáltatásoknál, vagy a márkánál

Tudj meg többet a Szalonmatek-kalkulátorról:

Reméljük, hogy ezzel a kis összeállítással tudtunk segíteni, hogy hogyan is érdemes elindulni ilyen bizonytalan helyzetben a biztos, biztonságos jövő felé. Ha további ötleteket olvasnál a témában, blogbejegyzéseink között rengeteg hasznos tartalmat találsz!