Pénzügyi tippek kozmetikusoknak 2021-re

Szerző: | 2021. 02 4. | Blog

Az új év, az új kezdet mindig lelkes várakozással, izgalommal telik: álmokat szövünk, célokat fogalmazunk meg, stratégiát készítünk. 2021 elején szintén tervezünk és álmodunk, de most egészen máshogy.

Az elmúlt évben vállalkozóként és magánemberként is rengeteg kihívással szembesültünk. Sokat tanultunk magunkról, a világról, a környezetünkről. 

Arról, hogy a terveinket bármikor keresztülhúzhatja egy rajtunk kívülálló ok. 

Arról, hogy a fejlődés nem feltétlenül lineáris – rugalmasnak kell lennünk.

Arról, hogy saját magunk, és a szeretteink biztonsága mindig az elsődleges.

Mit tehetünk vállalkozóként 2021-ben a biztonságunkért?

Természetesen a fizikai és a mentális egészségünk elsődleges. Hiszen, ha nem vagyunk jól, bármennyire szeretnénk, a vállalkozásunk sem fog működni. Viszont, ha mi rendben vagyunk, nagyon sokat tehetünk azért, hogy a vállalkozásunk ebben az időszakban is működjön, sőt, növekedjen!

Bármennyire is nem szeretünk róla beszélni, egy vállalkozás esetén a pénz és a profit szerepe rendkívül fontos. Ahhoz, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott lehess, hogy fejleszd magad szakmailag, új eszközöket vásárolj, biztonságban tudd a munkavállalóidat, pénzre van szükséged. 3 tippel szeretnénk segíteni, hogy a kozmetikád 2021-ben is virágozzon!

Pénzügyi tipp 1.: Alkalmazkodj!

Azt láttuk, hogy nagyon sok kolléganőnk számára nehézséget jelentett, hogy kommunikáljon a vendégkörével, hogyan csoportosítsa át a kiadásait és hogyan teremtsen magának bevételt a nehezebb időszakban is.

 

 

Ahogy a tavaszi helyzet is megmutatta, rendkívül fontos, hogy online is jelen legyünk. Nemcsak azért, hogy a vendégeinkkel kommunikáljunk (bár ez is nagyon fontos!), hanem azért is, hogy a szakmabeliekkel, a kollégákkal is segíthessük egymást. Rengeteg csoport, fórum van, ahol megoszthatjuk a tapasztalatainkat, új ötleteket kaphatunk, amiket így vagy úgy, de muszáj adaptálni.

Ha a kozmetikádban nem tudsz kezeléseket végezni, tarts online konzultációt, állíts össze tudásanyagot, amiket jelképes összegekért árulhatsz a vendégeidnek. Áruld a termékeidet online: a weboldaladra vagy a Facebook oldaladra feltöltve bármikor megrendelhetik őket a vendégeid!

Pénzügyi tipp 2.: Találd meg az új fókuszt!

Ha eddig kis árréssel dolgoztál, nézd meg, milyen szolgáltatásoknál tudnál árat emelni, és irányítsd erre a kommunikációdat! Ha új gépet próbáltál ki, mindenképp írj róla, beszélj róla, ahol csak lehet!

Fektess hangsúlyt a marketingre! Nem a tukmálásra, nem a felesleges pénzköltésre gondolunk. Hanem arra, hogy légy jelen online! Posztolj, ossz tovább, kommentelj! Így a vendégeid mindig látni fognak, akik pedig épp a szolgáltatásod keresik, tudni fogják, hogy Rád van szükségük 🙂

Pénzügyi tipp 3.: Számolj tudatosan!

Mindig, de most különösen fontos, hogy tudatosan kezeld a pénzügyeidet! Fontos, hogy ismerd és lásd a kiadásaidat, tudd, hogy mire van szükséged a céljaid eléréséhez.

 

 

Ehhez összeállítottunk egy részletes, alapos segédletet, a Szalonmatek-kalkulátort.

 

  1. Megmutatja hogyan állítsd mérlegre a vállalkozásod.
  2. A vállalkozás jelenlegi állapota alapján megmutatja, hogy pontosan hol tart a szalonod.
  3. Utat mutat, hogy mely területeken, hogyan lenne érdemes változtatni, hogy a vállalkozás még sikeresebb legyen, esetleg a termékeknél, a szolgáltatásoknál, vagy a márkánál.

Ha szeretnéd tudatosan építeni, fejleszteni a vállalkozásod, vásárold meg a Szalonmatek-kalkulátort most 50% kedvezménnyel!

Ha pedig még több vállalkozásépítő tippre vagy kíváncsi, olvasd el szakmai cikkeinket!